הפסטורלית

אז נכון, תמ"א 38 הוא פרויקט נחשק, ואין מי שלא היה מעוניין בבית גדול יותר, אבל איך מפיקים מהחדרים הנוספים את המירב ושומרים על עיצוב מרשים בכל המרחב? זה בדיוק מה שעשינו בדירה הפסטורלית.

הלקוחות: זוג בגיל הפרישה שפשוט אוהב לארח את 6 הנכדים שלו.

האתגר: לחשוב מחדש על הדירה שהתחדשה, במסגרת תמ"א 38, בשני חדרי שינה ומרפסת שמש. המרפסת צמצמה את חדירת האור הטבעי אל הדירה ודרשה פתרון יצירתי.

התהליך: על מנת להתאים את הדירה הקיימת הן לצרכים החדשים והן לתוספת הבניה, קירות המחסן התוך דירתי ההיסטורי, ששימש כחדר כביסה ושלוחה של המטבח הישן, נהרסו, והחלל המרכזי תוכנן כ'אופן ספייס', שאיפשר את הגדלת המטבח והקנה תחושה של מרחב. בנוסף, נוספו שירותי אורחים, תוכנן מחדש חדר הרחצה, והוחלפו כל תשתיות המים והחשמל. נקודת החיבור בין הדירה המקורית לתוספת התמ"א, נוצלה לחדר עבודה.

התוצאה: פלטת צבעים רעננה ובהירה יצרה חלל מואר ונעים, עם תוספת צמחייה שמייצרת קשר נוסף בין פנים הדירה אל הירוק שבחוץ.

דירת תמ"א 80 מ"ר

תפריט